Google lanceert eerste Android update met AI Functies

Nieuws
door Thomas
woensdag, 14 augustus 2024 om 10:00
gemini ai nu ook beschikbaar in nederland mobiele app nu te downloaden
Google heeft deze week tijdens het jaarlijkse “Made by Google” evenement de lancering aangekondigd van Gemini, een geavanceerde kunstmatige intelligentie (AI) assistent die beschikbaar komt op Android apparaten. Gemini is ontworpen om gebruikers op een natuurlijke manier te ondersteunen bij het uitvoeren van complexe taken, zoals het controleren van agenda's, het opstellen van e-mails, en het creëren van afbeeldingen. De functies worden uitgerold naar honderden verschillende telefoonmodellen, die allemaal op Android draaien.
De Gemini assistent onderscheidt zich van andere AI assistenten doordat het onder andere kan reageren op wat er op het scherm van de gebruiker gebeurt. Zo kan Gemini bijvoorbeeld in YouTube vragen beantwoorden over de inhoud van een video. Het kan ook een concertlijst in een foto analyseren om te zien of de gebruiker beschikbaar is op de desbetreffende datum.

Gemini advanced

Gebruikers kunnen er uiteindelijk ook voor kiezen om gebruik te maken van het Gemini Advanced programma, dat voor $19,99 per maand extra functies biedt, waaronder de ‘Live’ functie, die een meer menselijke interactie mogelijk maakt. De premium dienst zal aanvankelijk alleen beschikbaar zijn op geselecteerde apparaten.

Voorsprong op Apple

Deze introductie van Google komt eerder dan de langverwachte AI functies van Apple, genaamd Apple Intelligence, die naar verwachting later dit jaar worden uitgerold. De vroege lancering geeft Google een concurrentievoordeel, aangezien gebruikers al toegang hebben tot geavanceerde functionaliteiten terwijl Apple nog bezig is met de ontwikkeling en uitrol van zijn AI systeem. Apple Intelligence is in juni aangekondigd en zal later dit jaar in beperkte vorm beschikbaar zijn op iPhones, Macs en iPads, met een volledige uitrol die pas volgend jaar wordt verwacht.
Naast de nieuwe AI functionaliteiten introduceerde Google ook de nieuwe Pixel 9 serie telefoons, waaronder de Pixel 9, Pixel 9 Pro, Pixel 9 Pro XL en Pixel 9 Pro Fold. De telefoons zijn uitgerust met eerdergenoemde Gemini AI functies alsook verbeterde camera's, een helderder scherm, en de nieuwste Tensor G4-processor met 16GB RAM. De prijzen variëren van $799 tot $1799. Daarnaast werd de Pixel Watch 3 aangekondigd.

Populair nieuws