Analist verwacht nog steeds enorme groei van Nvidia

Nieuws
door Thomas
woensdag, 14 augustus 2024 om 12:00
nvidia is het meest waardevolle bedrijf ter wereld
De aankomende winst publicatie van Nvidia belooft een belangrijke mijlpaal te worden voor het bedrijf. CEO Jensen Huang zal naar verwachting een aanzienlijke toename in de vraag naar AI chips voorspellen tot ver in 2025, althans volgens analist Dan Ives van Wedbush Securities. Zo benoemt hij dat het een "drop the mic" moment kan worden die de verdere opmars van kunstmatige intelligentie (AI) in de industrie zal versterken.
Ondanks de aanzienlijke groei in uitgaven aan AI infrastructuur, heeft Nvidia sinds zijn piekwaarde in juni een marktdaling van maar liefst $900 miljard ervaren. Toch blijft het bedrijf een belangrijke speler in de industrie, aangezien grote bedrijven zoals Microsoft en Amazon nog altijd afhankelijk zijn van de GPU’s die Nvidia levert. De bedrijven dragen bij aan meer dan 40% van Nvidia's totale inkomsten.

Marktvolatiliteit

Dan Ives geeft aan dat de recente daling in de aandelen van Nvidia niet gek is. Het zou juist typerend zijn voor de "Magnificent Seven" mega-cap aandelen, die recentelijk aanzienlijke volatiliteit hebben gekend. De Magnificent Seven verwijst naar de zeven grootste Amerikaanse technologiebedrijven: Apple, Microsoft, Alphabet (Google), Amazon, Meta, Tesla, en Nvidia, die een dominante rol spelen op de beurs en in de technologie industrie. Hoewel deze aandelen met ongeveer 30% zijn gedaald ten opzichte van hun vijfjarige piekwaarde, blijven ze nog steeds 50% boven hun dieptepunt in dezelfde periode.

Nvidia koersverwachtingen

Als het aan de bekende investeerder James Anderson ligt, zal de marktwaarde van Nvidia binnen het komende decennium nog enorm oplopen Zo voorziet hij een totale marktkapitalisatie van het bedrijf tot bijna $50 biljoen. Dit zou met name komen door de voortdurende vraag naar AI chips die zullen blijven groeien volgens Anderson. Mocht deze voorspelling uitkomen zou het een stijging betekenen van meer dan 1685% ten opzichte van de huidige waarde van het bedrijf. Ondanks de recente daling noteert Nvidia's aandelenkoers dit jaar nog altijd een stijging van 117%.