McDonald's stopt met AI drive-thru bestellingen

Nieuws
maandag, 17 juni 2024 om 16:39
mcdonalds
McDonald's heeft haar franchises geïnformeerd dat het een programma voor kunstmatige intelligentie voor drive-thru bestellingen stopt. Dat meldt Fox Business op haar site.

McDonald's stopt met drive-tru bestellingen via AI

In het tijdschrift Restaurant Business zegt Mason Smoot, Chief Restaurant Officer van McDonald's USA, "na een zorgvuldige evaluatie heeft McDonald's besloten om onze huidige samenwerking met IBM op het gebied van geautomatiseerd bestellen te beëindigen."

Blijf op de hoogte met onze AI Wereld App!

Met de AI Wereld app volg je alle ontwikkelingen in AI.

De technologie is uiterlijk 26 juli 2024 uitgeschakeld in alle restaurants die het momenteel testen. Volgens het tijdschrift testten meer dan honderd McDonald's locaties de technologie sinds 2021.
"Hoewel er tot nu toe successen zijn geboekt, denken we dat er een kans is om spraakbestellingsoplossingen breder te verkennen," aldus Smoot in het interview.
Hij zegt dat het bedrijf "tegen het einde van het jaar een weloverwogen beslissing neemt over een toekomstige spraakbestellingsoplossing."
McDonald's wil officieel niet reageren op de berichtgeving.

Simpeler kunnen bestellen

Volgens het fastfoodbedrijf was het doel achter het AI-bestellingsprogramma om te kijken of het de operaties kon vereenvoudigen en de service aan klanten kon versnellen.
"Als we verder gaan, heeft ons werk met IBM ons het vertrouwen gegeven dat een spraakbestellingsoplossing voor de drive-thru deel zal uitmaken van de toekomst van onze restaurants," zegt een McDonald’s woordvoerder tegen het tijdschrift.
IBM verklaart aan Restaurant Business dat het "geautomatiseerde besteltechnologieën heeft ontwikkeld met McDonald's om het opkomende gebruik van spraakgestuurde AI in drive-thrus van restaurants te ondersteunen."
"Deze technologie is bewezen als één van de meest uitgebreide mogelijkheden in de industrie, snel en nauwkeurig onder de meest veeleisende omstandigheden," zegt het bedrijf in een verklaring. "Terwijl McDonald’s haar plannen voor AOT heroverweegt en verfijnt, kijken we ernaar uit om met hen samen te werken aan een verscheidenheid aan andere projecten."

Populair nieuws

Laatste reacties