NVIDIA is het meest waardevolle bedrijf ter wereld

Nieuws
woensdag, 19 juni 2024 om 9:45
nvidia is het meest waardevolle bedrijf ter wereld
NVIDIA heeft voor het eerst Microsoft ingehaald als het waardevolste bedrijf ter wereld. Met een beurswaarde van ongeveer 3,3 biljoen dollar (omgerekend 3.000 miljard euro) heeft de Amerikaanse chipfabrikant nu een hogere notering dan zowel Microsoft als Apple.
Deze indrukwekkende stijging is vooral te danken aan de toenemende vraag naar chips voor kunstmatige intelligentie (AI) toepassingen, wat heeft geleid tot een waardestijging van ruim 160 procent dit jaar.

Oorzaak van de waardestijging

Blijf op de hoogte met onze AI Wereld App!

Met de AI Wereld app volg je alle ontwikkelingen in AI.

NVIDIA profiteert volop van de wedloop tussen grote techbedrijven om nieuwe AI-technologieën te ontwikkelen. Hun chips, die oorspronkelijk zijn ontwikkeld voor grafische kaarten in de gamesector, blijken ideaal voor de complexe berekeningen die nodig zijn voor AI-modellen. Dit heeft geleid tot een sterke groei in de vraag naar NVIDIA's producten, vooral vanuit datacenters van grote bedrijven zoals Microsoft, Meta en Alphabet​.

Financiële resultaten

Het afgelopen jaar heeft NVIDIA indrukwekkende financiële resultaten geboekt. De omzet tussen begin februari en eind april steeg met 262 procent vergeleken met dezelfde periode vorig jaar, wat resulteerde in een winst van 14,9 miljard dollar, meer dan zeven keer zo hoog als een jaar eerder.
Dit heeft het vertrouwen van investeerders in het bedrijf verder versterkt, wat bijdraagt aan de stijging van de aandelenkoers.

Toekomstverwachtingen

Analisten voorspellen dat de groei van NVIDIA door de aanhoudende AI-boom nog verder zal toenemen. De waarde van het bedrijf wordt momenteel vergeleken met die van Apple in de beginjaren van de iPhone, waarbij de verwachting is dat de waarde van NVIDIA tegen 2030 zelfs de 10 biljoen dollar kan bereiken​.

Conclusie

Met de toenemende focus op kunstmatige intelligentie en de cruciale rol van NVIDIA's chips in deze sector, lijkt de toekomst er rooskleurig uit te zien voor de chipmaker. De verschuiving in de marktwaarde weerspiegelt de groeiende invloed en het belang van AI-technologieën in de moderne economie. Maar of de toppositie ook behouden blijft..
Wat denk jij? Deel je mening in de reacties hieronder.

Populair nieuws

Laatste reacties