Naar nieuwe hoogtes: 3 AI-aandelen om je portefeuille te diversifiëren buiten Nvidia

Nieuws
donderdag, 06 juni 2024 om 17:20
ai aandelen
Nvidia is het vlaggenschip kunstmatige intelligentie (AI) op Wall Street. De koers van de chipfabrikant is geëxplodeerd het afgelopen jaar en presteerde bijvoorbeeld beter dan bitcoin in dollartermen.
Maar de AI-markt biedt natuurlijk veel meer dan alleen Nvidia. The Motley Fool noemt drie andere AI-aandelen die interessant zijn voor je beleggingsportefeuille.

1. Palantir Technologies

Blijf op de hoogte met onze AI Wereld App!

Met de AI Wereld app volg je alle ontwikkelingen in AI.

Data is misschien wel de basis van hoe AI werkt, dus het zou logisch zijn dat bedrijven die hun data het beste benutten een concurrentievoordeel hebben.
Palantir Technologies bouwt op maat gemaakte softwaretoepassingen op zijn platforms -- Foundry, Gotham en AIP -- die organisaties helpen hun data in realtime te analyseren. Palantir werkt nauw samen met de Amerikaanse overheid, haar bondgenoten en de private sector, waar de uitbreiding snel plaatsvindt.
Met hun AIP, of het Artificial Intelligence Platform, probeert het bedrijf uit te groeien tot één van de grootste bedrijven ter wereld in de komende decennia. AIP helpt bij het ontwikkelen en implementeren van AI-toepassingen voor de overheid en bedrijven.
De waarde van AIP is overal in Palantir zichtbaar. De groei in commerciële klanten is versneld tot 69% jaar op jaar in het eerste kwartaal, voornamelijk door de interesse in AIP.
Palantir groeit en is winstgevend, met een balans van $3,9 miljard in contanten en geen schulden. Analisten geloven dat de winst van het bedrijf jaarlijks met 27% zal groeien in de komende drie tot vijf jaar.
Het bedrijf heeft nog maar 262 commerciële klanten in de VS. Dat aantal kan nog lange tijd groeien als het blijft aantonen hoe waardevol zijn AI-technologie is voor bedrijven.

2. Snowflake

De data van een organisatie ligt niet zomaar klaar om te gebruiken. Bedrijven moeten het veilig opslaan, en daar liggen kansen voor Snowflake.
Het bedrijf is een cloudgebaseerd data-opslag- en analyseplatform dat het gemakkelijk maakt voor klanten om hun data op te slaan en er toegang toe te krijgen wanneer ze maar willen.
Denk aan de verschillende formaten en bronnen van data; het snel refereren aan data wordt al snel een kwestie van het vinden van een speld in een hooiberg. Daar helpt Snowflake bij.
Snowflake heeft een factureringsmodel op basis van gebruik waarmee klanten de producten kunnen opschalen naar hun behoeften. En omdat data exponentieel groeit, kunnen bedrijven hun gebruik van Snowflake vergroten naarmate hun data toeneemt. Als bewijs heeft het bedrijf een robuuste netto-omzetretentie van 128%.
Naast die organische omzetgroei is er de kans om nieuwe klanten toe te voegen. Snowflake heeft momenteel ongeveer 9.822 klanten, en met 1,7 miljoen C-corporaties alleen al in de VS, is er een enorm langetermijnpotentieel. Alles bij elkaar lijkt het waarschijnlijk om nog vele jaren van dubbele-cijferige groei te genieten.

3. CrowdStrike Holdings

Cyberbeveiliging is gestaag naar de voorgrond van de prioriteiten van veel bedrijven geschoven. Het beschermen van data en digitale activa is niet langer optioneel omdat de potentiële kosten van falen te hoog zijn, de gemiddelde inbreuk veroorzaakt miljoenen dollars aan schade.
Dus bedrijven kijken naar next-generation beveiligingsproviders zoals CrowdStrike Holdings. Het bedrijf exploiteert een cloudgebaseerd platform dat endpoints, cloudworkloads, identiteiten en data beveiligt. Het platform past zich aan aan realtime bedreigingen, waardoor het veel effectiever is dan verouderde technologieën zoals antivirusbescherming.
Het bewijs van hoe goed CrowdStrike is, ligt in zijn geweldige financiële statistieken. De jaarlijkse omzet is meer dan zeven keer zo groot geworden in de afgelopen vijf jaar tot $3 miljard.
Het bedrijf is ook zeer winstgevend. CrowdStrike zet 32% van zijn omzet om in vrije kasstroom, wat een solide balans versterkt met $3,5 miljard aan contanten versus $742 miljoen aan schulden. Analisten geloven dat het de winst jaarlijks met 22% zal laten groeien in de komende drie tot vijf jaar.
Het bedrijf is beroemd vanwege de uitbreiding via nieuwe productmodules. Hun markt is vandaag de dag $100 miljard waard en kan uitbreiden naar $225 miljard tegen het einde van het decennium. Dat is een enorme kans voor een bedrijf dat vandaag iets meer dan $3 miljard aan omzet heeft.
Disclaimer: Dit is géén financieel advies.

Populair nieuws

Laatste reacties