Midjourney komt met verrassing en lanceert v6.1

Nieuws
woensdag, 31 juli 2024 om 21:53
midjourney komt met verrassing en lanceert v61
Op 31 juli bracht Midjourney een verrassingsupdate uit voor hun populaire AI-image generatieplatform.
De nieuwe versie, Midjourney v6.1, biedt aanzienlijke verbeteringen die de gebruikerservaring en beeldkwaliteit naar een hoger niveau tillen. De update is een belangrijke stap voorwaarts, ondanks dat de iteratieve versieaanduiding anders doet vermoeden.

Verbeteringen in Beeldkwaliteit en Coherentie

Midjourney v6.1 introduceert een reeks aanpassingen die gericht zijn op het genereren van coherente en visueel aantrekkelijke beelden. De meest opvallende verbeteringen zijn:
  1. Verbeterde coherentie: De nieuwe model biedt verbeterde representaties van armen, benen, handen, lichamen, planten en dieren. Deze elementen worden nu natuurlijker en vloeiender weergegeven, waardoor vervormingen en incoherenties uit eerdere versies aanzienlijk zijn verminderd.
  2. Superieure beeldkwaliteit: Gebruikers zullen merken dat er minder pixelartefacten zijn en dat texturen, vooral in huidtinten en 8-bit retrostijlen, zijn verbeterd.
  3. Geavanceerde detailing: Kleine beeldkenmerken, zoals ogen, kleine gezichten en handen op afstand, worden nu nauwkeuriger weergegeven.
  4. Nieuwe upscalers: Er zijn nieuwe upscalers geïntroduceerd die zorgen voor een veel betere beeld- en textuurkwaliteit.
  5. Verhoogde snelheid: Standaard beeldopdrachten zijn nu ongeveer 25% sneller.
  6. Verbeterde tekstnauwkeurigheid: Tekst die in afbeeldingen wordt getekend met behulp van "aanhalingstekens" in prompts is nu nauwkeuriger.

Nieuwe Functionaliteiten en Personalisatiemogelijkheden

Naast de visuele verbeteringen introduceert v6.1 een nieuwe personalisatiemodel. Dit model biedt verbeterde nuances, verrassingen en nauwkeurigheid, waardoor gepersonaliseerde afbeeldingen levensechter en aantrekkelijker worden. Bovendien kunnen gebruikers nu elke personalisatiecode van eerdere opdrachten gebruiken om het personalisatiemodel en de gegevens van die opdrachten toe te passen. De nieuwe –q 2 modus voegt meer textuur toe, zij het ten koste van een verminderde beeldcoherentie en een langere rendertijd.

Toekomstige updates

Hoewel v6.1 veel nieuwe functies biedt, ontbreekt er momenteel een nieuw inpainten/outpainten-model. Voor taken die zoom, reframe, repaint of vary region omvatten, wordt teruggeschakeld naar de instellingen van v6.0. Gebruikers die willen terugkeren naar de vorige versie, kunnen dit eenvoudig doen via het instellingenpaneel of door –v 6 in te voeren na hun opdracht.
Midjourney heeft aangekondigd dat v6.2 binnen de volgende maand zal worden uitgebracht, met verdere verbeteringen op basis van gebruikersfeedback en verzamelde gegevens uit het gebruik van v6.1. Deze release is gevormd door input van de community, waarbij prioriteiten werden ingediend en gerangschikt door gebruikers op het Midjourney Ideas Leaderboard. Het team van Midjourney spreekt zijn dank uit aan alle deelnemers voor hun waardevolle bijdragen.