Wat kunnen we verwachten van Apple Intelligence?

Nieuws
door Thomas
maandag, 26 augustus 2024 om 12:00
sam altman is enthousiast over integratie van chatgpt in apple apparaten in 2024
Met de aankomende iOS 18 update introduceert Apple een reeks nieuwe kunstmatige intelligentie (AI) functies onder de noemer “Apple Intelligence”. Een belangrijke innovatie is de vernieuwde Siri, die dankzij zijn integratie met OpenAI’s ChatGPT beter de gebruiker kan begrijpen en waarmee ook een diepere integratie met apps mogelijk is.

Gefaseerde lancering

De AI mogelijkheden zijn echter niet direct beschikbaar bij de lancering van iOS 18. Deze worden gefaseerd uitgerold, te beginnen met de iOS 18.1 update in oktober. Eerste functies omvatten automatische reacties in berichten, e-mail samenvattingen en transcripties van telefoongesprekken. Later dit jaar volgen tools zoals “Image Playground” om geanimeerde afbeeldingen te maken en gepersonaliseerde emoji’s genaamd Genmoji.
Met deze verbeteringen zal Siri in staat zijn om contextuele antwoorden te geven door berichten, agenda’s en foto’s van gebruikers te analyseren. Dit betekent dat dagelijkse interacties persoonlijker en efficiënter worden, zoals automatisch samengevatte e-mails of beter afgestemde herinneringen.

Impact op gebruik

Gebruikers zullen merken dat interacties persoonlijker en sneller worden, zoals e-mails die automatisch worden samengevat en telefoongesprekken die getranscribeerd kunnen worden.

Privacykwesties

Privacy staat centraal in Apple’s benadering. Siri probeert verzoeken lokaal op het apparaat te verwerken. Indien verwerking in de cloud nodig is, worden gegevens eerst anoniem en versleuteld voordat ze naar externe servers gaan. Dit biedt een extra laag bescherming die niet beschikbaar is bij direct gebruik van de ChatGPT app.
Gebruikers die sceptisch zijn over deze AI-functies kunnen ervoor kiezen om Apple Intelligence niet in te schakelen. De functie moet handmatig worden geactiveerd in de instellingen, wat privacy bewuste gebruikers meer controle geeft over hun data.

Koersverwachtingen Apple

Nu het techbedrijf ook in de AI trend instapt verwacht Morgan Stanley dat het Apple aandeel erg goed zal presteren. Niet voor niets heeft de financiële dienstverlener Apple aangewezen als topaandeel. Analist Erik Woodring verhoogde om die reden ook het koersdoel naar $273, een van de hoogste onder analisten.