Analist verwacht dat Nvidia koers door het dak gaat na aankomende kwartaalrapportage

Nieuws
door Thomas
maandag, 26 augustus 2024 om 10:00
617019 nvidia hq bldg1
Nvidia blijft nog altijd zijn dominante positie in de markt voor kunstmatige intelligentie (AI) chips versterken. Met een indrukwekkend marktaandeel van 98% in datacenter GPU's is het bedrijf overduidelijk de leider in de sector. De toenemende vraag naar AI oplossingen stimuleert verdere groei, en analisten voorspellen dan ook dat Nvidia opnieuw recordresultaten zal presenteren bij de aankomende kwartaalrapportage op 28 augustus.
Voor het tweede kwartaal van fiscaal 2025 verwacht Nvidia zelf een omzet van $28 miljard, wat een stijging van 107% zou betekenen ten opzichte van vorig jaar. De omzet zou zomaar hoger kunnen uitvallen, gezien Nvidia historisch steevast de verwachtingen heeft overtroffen. Hierdoor is een omzet van boven de $30 miljard niet uitgesloten. Dit zou niet alleen de sterke marktpositie van het bedrijf bevestigen, maar ook het aandeel verder opstuwen.
Ondanks dat het bedrijf er al extreem goed voor staat, blijft Nvidia verder investeren in technologische innovaties. Zo heeft het bedrijf de Blackwell architectuur en de GB200 Grace Blackwell Superchip gelanceerd met het doel om zijn voorsprong in de AI sector te behouden.

Zorgen

Hoewel analisten positief blijven over de middellange- en langetermijn vooruitzichten, zijn er zorgen over de rentabiliteit van AI investeringen gezien de hoge waarderingen. Nvidia blijft echter sterk presteren, met een koersstijging van bijna 30% in de afgelopen maand en duidt op aanhoudend optimisme.

Concurrentie van AMD

AMD, de geduchte concurrent van Nvidia, heeft een belangrijke stap gezet in de sector door het AI infrastructuurbedrijf ZT Systems over te nemen voor $4,9 miljard. ZT Systems, dat infrastructuur levert aan techreuzen zoals Microsoft en Meta, voegt 1.000 ingenieurs toe aan AMD’s team. De overname is deels in contanten en deels in aandelen. Het is erop gericht om de adoptie van AMD's Instinct AI datacenter chips  te versnellen en om sprongen te maken in de concurrentiestrijd met Nvidia.