xAI van Elon Musk haalt $6 miljard op in financieringsronde

Nieuws
maandag, 27 mei 2024 om 18:07
xai van elon musk haalt 6 miljard op in financieringsronde
xAI kondigt aan dat het $6 miljard heeft opgehaald in een Serie B financieringsronde. Grote investeerders zoals Valor Equity Partners en Andreessen Horowitz ondersteunden de ronde. Sinds juli 2023 ontwikkelt xAI snel hun Grok-modellen, inclusief de verbeterde Grok-1.5 en Grok-1.5V met beeldbegrip.
Met deze fondsen richt xAI zich op productontwikkeling, infrastructuur en toekomstig onderzoek. Het bedrijf werft actief nieuw talent om hun missie van 'geavanceerde AI-systemen voor menselijk welzijn te realiseren'. xAI maakte hun eerste product, Grok-1, open-source beschikbaar, wat verdere innovatie bevordert. Meer info op hun website.

xAI en Musk

Musk wil met xAI een andere koers varen dan andere AI-giganten. Hij belooft dat zijn producten meer neutraal zijn, met minder zijwieltjes. Het is de vraag of en hoe hij dit voor elkaar gaat krijgen. Musk heeft bewezen dat hij gigantische hoeveelheden kapitaal kan ophalen. Het recentste voorbeeld is de overname van Twitter (nu X). De eerste miljarden zijn nu binnen voor de ambitieuze AI-plannen van de markante miljardair.
Musk werpt zich op als alternatief tegenover concurrenten als OpenAI, Microsoft en Google. Zij zouden hun software en AI teveel een (politieke) richting meegeven. xAI moet een alternatief bieden, met meer neutrale informatie.