"iPhones weer populairder door AI"

Nieuws
donderdag, 30 mei 2024 om 11:40
iphone apple
Apple gaat naar verwachting AI-tools introduceren met iOS 18 tijdens de Worldwide Developers Conference.

Apple en IntelliPhone

Apple heeft smartphones populair gemaakt en gaat nu de wereld naar het volgende tijdperk van telecommunicatie leiden met AI-aangedreven “IntelliPhones”. Dat stelt senior analist Wamsi Mohan van Bank of America.
Apple heeft zijn kruit lang droog gehouden, maar de techgigant gaat volgens verwachting AI-tools presenteren in de volgende grote mobiele software-update, iOS 18. Dat gebeurt tijdens de Worldwide Developers Conference (WWDC) in juni.
De release is een stap richting wat Mohan een "IntelliPhone" noemt - apparaten die alles bieden, van virtuele en augmented reality-ervaringen tot AI-gegenereerde persoonlijke assistentie.
“We verwachten niet al deze functies op de WWDC, maar het is wel het plan van Apple om IntelliPhones mainstream te maken. Vooral omdat conversatie-AI meer geïntegreerd raakt in dagelijks gebruik samen met de backend van AI-agenten,” zei Mohan.
“Terwijl de AI-technologie evolueert, zal het verschil tussen IntelliPhones en traditionele smartphones waarschijnlijk verder toenemen door nog meer geavanceerde en gepersonaliseerde functies te bieden die de wens om te upgraden aanwakkeren,” zo denkt de analist.

AI-smartphones

Mohan zegt ook dat AI-smartphones de AI-revolutie gaan leiden, vóór bijvoorbeeld AI-aangedreven pc's.
Als Mohan's voorspelling uitkomt, is goed nieuws de inhaalslag die Apple moet maken. Bijvoorbeeld, Microsoft, waarvan het aandeel 30% is gestegen ten opzichte van vorig jaar, kondigde onlangs een AI-laptop-submerk aan.
Ondertussen is Apple slechts 9% gestegen ten opzichte van vorig jaar, maar de ontwikkeling van AI-iPhone-software kan helpen om zijn aandelen te laten stijgen zoals die van zijn rivalen. Mohan handhaaft zijn koersdoel van $230 voor Apple, dat momenteel op $191 per aandeel staat.