AI race in India op volle gang

Nieuws
door Thomas
maandag, 24 juni 2024 om 12:00
hoe ai indiase verkiezingen hervormt
Grote technologiebedrijven zoals Microsoft en Google zien een grote potentie in de Indiase markt voor de ontwikkeling van kunstmatige intelligentie (AI) platforms. Ook lokale start-ups doen mee in de race zoals Sarvam AI en Krutrim. De Indiase markt heeft de unieke behoefte voor AI systemen die zijn afgestemd op de vele talen en diverse industrieën van het land.

Een unieke uitdaging

De initiatieven omvatten verschillende tools zoals AI stemassistenten en chatbots die functioneren in talen zoals Hindi en Tamil, specifiek gericht op snel groeiende sectoren zoals klantenservice.

Blijf op de hoogte met onze AI Wereld App!

Met de AI Wereld app volg je alle ontwikkelingen in AI.

India is een groot land met 22 officiële talen en duizenden dialecten. Het biedt een unieke uitdaging en kans voor AI ontwikkelaars. Google heeft onlangs zijn Gemini AI assistent gelanceerd in negen Indiase talen, terwijl Microsoft’s Copilot AI assistent beschikbaar is in twaalf Indiase talen. Deze bedrijven werken ook aan het creëren van kleinere, kostenefficiëntere taalmodellen die op smartphones kunnen draaien, wat cruciaal is voor gebieden met beperkte internetconnectiviteit.
Lokale start-ups zoals Sarvam AI ontwikkelen generatieve AI tools die specifiek zijn ontworpen voor de Indiase markt en hebben aanzienlijke investeringen aangetrokken van prominente investeerders.
Er is een groeiende trend naar het ontwikkelen van 'soevereine AI', wat betekent dat AI modellen binnen de landsgrenzen worden getraind en opgeslagen, aangepast aan lokale behoeften en omstandigheden.
De focus op het aanpassen van bestaande AI modellen aan Indiase talen en het gebruik van spraakdata in plaats van tekst maakt deze technologieën effectiever in een land waar veel mensen de voorkeur geven aan audio-communicatie. Deze ontwikkelingen kunnen niet alleen de technologie in India transformeren, maar ook wereldwijd impact hebben.

Technologie transformeert verkiezingsproces in India

India staat op het punt om de grootste verkiezingen ter wereld te houden, waarbij AI een cruciale rol speelt. De technologie wordt ingezet voor het beveiligen van stemsystemen en het personaliseren van campagnes.
Zo helpt AI bij het herkennen van deepfakes en het bestrijden van nepnieuws, wat essentieel is voor transparante verkiezingen. Hoewel het gebruik van AI door politici voordelen biedt, roept het ook vragen op over de authenticiteit en beïnvloeding van kiezers.

Populair nieuws

Laatste reacties