Apple introduceert iPhone 16 met onverwachte AI functionaliteiten

Nieuws
door Thomas
dinsdag, 10 september 2024 om 10:00
apple intelligence
Gisteren lieten we al weten wat de geruchten waren rondom de nieuwe iPhone 16 en zijn verwachte kunstmatige intelligentie (AI) functionaliteiten. Inmiddels is het jaarlijkse productlancering evenement van Apple achter de rug en weten we alles over de nieuwe smartphone, en zetten we de details voor je op een rijtje!

Alle AI functies op een rijtje

De nieuwe AI software van Apple, genaamd Apple Intelligence, brengt zoals we al wisten significante verbeteringen aan Siri. Naast het feit dat de digitale assistent nu makkelijker is om mee te praten, kan het ook objecten herkennen en identificeren via de camera. Wat we te horen kregen is dat Apple Intelligence pas in oktober beschikbaar wordt in het Engels en dat verdere taalondersteuning pas in 2025 bekend wordt gemaakt.
De iPhone 16 Pro komt zelf met een fotografie hulptool, dat advies bevat over belichting, kadering of de juiste instellingen voor het maken van de meest optimale foto. Hoewel het niet direct een zichtbare functie is, gebruikt Apple AI ook om privacy en beveiliging te versterken, door ervoor te zorgen dat gegevensverwerking zoveel mogelijk op het apparaat zelf gebeurt.

Nieuwe chip

De nieuwe iPhone 16 komt ook met zijn eigen chip en zijn we inmiddels aanbeland bij de A18-chip, die een aluminium achterkant heeft en weer een stukje sneller is dan zijn voorganger. Een andere onverwachte en opvallende nieuwe toevoeging is de aanpasbare knop die camera functies bedient.

Prijs en andere producten

We weten ook meer over de prijs van de telefoon. Zo start de basisversie van de iPhone 16 bij een prijs van $799, terwijl de Pro-modellen, met extra AI functionaliteiten, beginnen bij $999. Naast de iPhone 16 introduceerde Apple ook de Series 10 Watch en nieuwe AirPods. De Apple Watch komt met verbeterde gezondheidsfuncties dan zijn voorgangers, waaronder de mogelijkheid om slaapapneu te detecteren.