iPhone 16 onthulling is erg dichtbij, inclusief nieuwe AI functies

Nieuws
door Thomas
maandag, 09 september 2024 om 10:00
ontdek de 5 belangrijkste aankondigingen van apple met ai
Vandaag is het eindelijk zo ver: de langverwachte jaarlijkse productlancering van Apple. Het technologiebedrijf onthult hier onder andere zijn nieuwste iPhone, dat naast een verbeterde hardware, ook met nieuwe kunstmatige intelligentie (AI) functionaliteiten zal komen. Wat precies, dat weet niemand. In ieder geval zijn de verwachtingen hoog gespannen!
Het evenement staat dit keer bekend als "It’s Glowtime." De cryptische benaming wil nog niet heel veel prijsgeven over wat we kunnen verwachten. Desondanks wordt er breed gespeculeerd over een aantal nieuwe ontwikkelingen. Zo wordt verwacht dat Apple afscheid neemt van hun LCD schermen en volledig overstappen naar OLED schermen voor verbeterde beeldkwaliteit. Daarnaast zijn er geruchten over de introductie van een speciale fotoknop op de nieuwe iPhone.

Integratie van AI

Een van de zaken waar wij bij AI wereld het meest geïnteresseerd in zijn is AI, waarin het de verwachting is dat Apple ook ook verdere stappen in gaat onthullen. Eerder dit jaar kondigde het bedrijf tijdens de Worldwide Developers Conference (WWDC) al aan dat AI een grotere rol zal spelen in hun producten en noemde ze deze nieuwe functionaliteiten voor hun producten “Apple Intelligence”. Een belangrijk voorbeeld hiervan is de geplande integratie van ChatGPT technologie met Siri, waarmee het doel is om een natuurlijker en intuïtiever interactie mogelijk te maken met de digitale assistente.
Of er nog nieuwe functies aan het AI palet worden toegevoegd zullen we later vandaag meer over weten. Het evenement start om 10:30 PM IST (Indian Standard Time), wat gelijk is aan 18:00 Nederlandse tijd.

Apple en Nvidia slaan de handen ineen

Naast de lancering van een nieuwe Iphone is Apple ook druk in weer met andere zaken. Zo heeft het samen met Nvidia gesprekken gehad om te investeren in OpenAI, de organisatie achter de populaire chatbot ChatGPT. Deze potentiële investering zou deel uitmaken van een nieuwe financieringsronde, geleid door Thrive Capital, die de waarde van OpenAI boven de $100 miljard zou brengen. Microsoft, een bestaande investeerder, zou ook deelnemen.

Populair nieuws