Google lanceert Imagen 3: Een nieuw tijdperk voor AI-beeldgeneratie

Nieuws
door Thomas
zondag, 18 augustus 2024 om 15:12
google
Google heeft officieel toegang opengesteld tot Imagen 3, het nieuwste AI model voor beeldgeneratie van de Amerikaanse tech gigant. Dit model, gebaseerd op zogeheten “latent diffusion” technologie, zet een nieuwe standaard voor het creëren van hoogwaardige afbeeldingen op basis van tekst prompts. Imagen 3 werd eerder aangekondigd tijdens Google I/O, een jaarlijkse developers conferentie, in mei en wordt nu gepresenteerd als het meest geavanceerde beeldgeneratie model van Google tot nu toe.
Imagen 3 is ontwikkeld met een duidelijke focus op “veiligheid en vertegenwoordiging”, zo lichten de ontwikkelaars toe in hun onderzoekspapier. Volgens het recent gepubliceerde onderzoek artikel door Google overtreft het model andere toonaangevende AI modellen in zowel nauwkeurigheid als visuele kwaliteit. Dankzij verbeteringen in tekstweergave en een vermindering van visuele artefacten, biedt Imagen 3 een consistente en betrouwbare gebruikerservaring.

Veiligheidsmaatregelen in Imagen 3 model

Google benadrukt het belang van veiligheid. In tegenstelling tot sommige andere AI modellen bevat Imagen 3 ingebouwde veiligheidsmaatregelen die de potentiële risico’s van AI, zoals het genereren van schadelijke of controversiële beelden, beperken. Dit is vooral relevant gezien de recente lancering van Grok-2 door Elon Musk’s xAI, dat bijna onbeperkte beeldgeneratie mogelijk maakt, al voor opschudding heeft gezorgd door controversiële inhoud op sociale media.

Imagen 3 toegankelijk via ImageFX

Imagen 3 is nu toegankelijk via Google’s ImageFX, een platform dat gebruikers in staat stelt het volledige potentieel van dit geavanceerde model te benutten. Naast Imagen 3 werkt Google ook aan nieuwe AI tools, waaronder "Veo," een videotool die volgens geruchten innovatieve functies voor AI gegenereerde video’s zal bieden. Hoewel Veo nog niet publiekelijk beschikbaar is, wijst de aankondiging op een verdere uitbreiding van Google’s AI ecosysteem.
Met de introductie van Imagen 3 bevestigt Google zijn positie als een voorloper in AI beeldtechnologie. Het model biedt niet alleen verbeterde prestaties, maar benadrukt ook de noodzaak van verantwoordelijk AI gebruik, een boodschap die steeds relevanter wordt in de huidige technologische omgeving.

Populair nieuws