Hoe Parijse AI start-up Steerlab €1,7 miljoen wist op te halen

Nieuws
door Thomas
woensdag, 04 september 2024 om 12:00
28 aiwerldnl top 3 nederlandse ai start ups
De chatbot ChatGPT van OpenAI was een grote sprong voorwaarts in de potentie en impact van kunstmatige intelligentie (AI). De prestaties bleven niet onopgemerkt door investeerders, die vervolgens massaal begonnen te investeren in AI start-ups. Een opvallend voorbeeld hiervan is de in Parijs gevestigde start-up Steerlab, die een indrukwekkende €1,7 miljoen aan pre-seed financiering heeft opgehaald.
Steerlab zal de financiering gebruiken om een uniek AI platform te ontwikkelen. Het bedrijf wilt namelijk de problemen oplossen die veel bedrijven ondervinden bij het managen van tijdrovende presales-activiteiten. Presales is het proces waarbij een bedrijf potentiële klanten informeert over hun producten of diensten om hen vervolgens daarmee te helpen een aankoopbeslissing te nemen.
Het bedrijf wilt dit realiseren door het beantwoorden van zogenaamde Requests for Proposals (RFP's) en beveiligingsvragenlijsten te automatiseren. Steerlab heeft als doel tot 80% van de tijd die normaal aan presales processen wordt besteed over te nemen. Hierdoor kunnen bedrijven een stuk efficiënter te werk, waardoor ze meer presales activiteiten aan kunnen gaan, en hopelijk daardoor meer deals of verkopen kunnen binnenhalen.

Internationale ambities

De start-up werd opgericht in 2023 door Rami Iguerwane en Othmane Hamzaoui. Steerlab biedt een oplossing die handmatige workflows vervangt door volledig geautomatiseerde processen. Dit omvat alles van het beheren van contentbibliotheken tot het genereren van antwoorden en het toewijzen van reviewers. Steerlab wil zijn team uitbreiden met technisch talent en zijn verkoopactiviteiten opschalen, met een focus op de Amerikaanse en Europese markten. Het uiteindelijke doel van het bedrijf is om een wereldleider te worden in het transformeren van presales processen. Volgens de oprichters is internationale groei vanaf het begin een prioriteit.

Professor haalt $43 miljoen op voor AI start-up

In Amerika lukte het een AI start-up, genaamd Sahara AI, om maar liefst $43 miljoen op te halen. Het bedrijf werd opgezet door Sean Ren, universitair hoofddocent aan de University of Southern California. Het in 2023 opgerichte bedrijf richt zich op het ontwikkelen van technologie om auteursrechten en activa te herkennen en te volgen binnen de AI sector.