Microsoft lanceert nieuwe AI tool: Copilot Pages

Nieuws
door Thomas
dinsdag, 17 september 2024 om 10:00
microsoft krabbelt terug en past beleid recall functie en ai aan
Microsoft timmert hard aan de weg op het gebied van kunstmatige intelligentie (AI). Naast zijn investeringen in OpenAI bereikt het techbedrijf een belangrijke mijlpaal door vandaag een nieuwe functie aan te kondigen genaamd Copilot Pages, een platform dat bedrijven in staat stelt om door middel van AI samenwerkingen naar een hoger niveau te tillen.
Met Copilot Pages kunnen meerdere gebruikers tegelijkertijd in real-time werken aan projecten, waarbij zij de AI assistent van Microsoft, Copilot, als een digitale partner kunnen inzetten. De tool biedt een flexibel canvas waarop gebruikers de input van de Copilot chatbot kunnen integreren en bewerken. Gebruikers van Microsoft 365 Copilot kunnen vandaag al aan de slag met de tool. Later deze maand zal het ook beschikbaar worden voor alle abonnees.
Een van de belangrijkste kenmerken van Copilot Pages is de mogelijkheid om samen te werken alsof het een gedeeld document is, vergelijkbaar met hoe teams momenteel werken in programma’s zoals Word. Door simpelweg een link te delen, kunnen collega’s direct bijdragen aan de inhoud van de pagina, waarbij iedereen elkaars wijzigingen in real-time kan volgen. Dit maakt het eenvoudiger voor teams om gezamenlijk plannen, vergadernotities of zakelijke voorstellen te ontwikkelen.

Copilot pages

Daarnaast heeft Microsoft ook Copilot agents geïntroduceerd. Deze virtuele assistenten nemen routinetaken zoals het beheren van e-mails en data-invoer uit handen van werknemers, waardoor tijdrovende processen worden geautomatiseerd. Bedrijven kunnen deze agents aanpassen via de nieuwe Copilot Studio, waar gebruikers hun eigen virtuele collega's kunnen bouwen en inzetten in platformen zoals Teams en Outlook.
Palantir en Microsoft werken samen voor geavanceerde AI-diensten voor de Amerikaanse overheid

Strategische samenwerking met Palantir

De ontwikkelingen van Microsoft volgen elkaar snel op. Zo kondigde het bedrijf halverwege augustus ook al een samenwerking met Palantir Technologies aan. Het doel is hierbij om geavanceerde AI diensten te leveren aan Amerikaanse defensie- en inlichtingendiensten en markeert een belangrijke stap om Microsoft’s taalmodellen te integreren binnen Palantir's AI platforms.

Populair nieuws