Miljardairs kopen deze 3 AI aandelen, wat is er aan de hand?

Nieuws
woensdag, 05 juni 2024 om 16:48
google
Miljardairs vinden kunstmatige intelligentie leuk. Vooral als ze rendement kunnen maken met aandelen in AI-bedrijven.
Uit een analyse van Motley Fool van technologiebeleggingen door hedgefondsen blijkt: 10 van 16 fondsen heeft Nvidia in haar portefeuille.
Maar het meest populair is het moederbedrijf van Google, Alphabet, dat door bijna 70% van de bedrijven wordt gehouden. En Microsoft maakt de top drie compleet, dat ook door tien van de hedgefondsen wordt gehouden.

1. Alphabet

Alphabet is de meest populaire belegging onder hedgefondsen om vele redenen. Het bedrijf bezit verschillende succesvolle diensten, zoals de Google-zoekmachine, die $46,2 miljard van Alphabets $80,5 miljard aan inkomsten in het eerste kwartaal genereerde via digitale advertenties op zijn site.
YouTube is de op één na meest bezochte website ter wereld na Google, haalde $8,1 miljard op in advertentieverkopen in het eerste kwartaal. En Google Cloud is de derde grootste wereldwijde cloud computing aanbieder met $9,6 miljard aan inkomsten in het eerste kwartaal.
Nu gebruikt Alphabet AI om zijn diensten te verbeteren. Google's zoekresultaten worden verbeterd door AI, video's die op YouTube worden geüpload, worden gescand door AI voor naleving van het beleid, en Google Cloud is een distributieplatform voor klanten om Alphabets AI-technologie in hun eigen bedrijven te gebruiken.
Deze AI-verbeteringen hielpen Alphabets inkomsten in het eerste kwartaal met 15% jaar op jaar te laten groeien. Het bedrijf genereerde ook $16,8 miljard aan vrije kasstroom tijdens het kwartaal. Deze enorme cashflow stelde de techgigant in staat om investeerders dit jaar met een dividend te belonen.

2. Microsoft

Microsoft is niet ver achter Alphabet als een populair AI-aandeel onder door miljardairs geleide hedgefondsen. Dit is logisch aangezien Microsoft een van de belangrijkste spelers in AI is.
Het bedrijf heeft miljarden dollars geïnvesteerd in OpenAI, het bedrijf achter de bekende chatbot ChatGPT, die heeft bijgedragen aan de huidige interesse in AI.
Microsoft heeft veel van zijn producten voorzien van AI-mogelijkheden. Zo is AI geïntegreerd in Office-software, die klanten helpt bij het schrijven van e-mails, het maken van presentaties en het uitvoeren van data-analyse in spreadsheets.
Ook is er een koppeling met het Azure-cloud computing platform van het bedrijf. OpenAI gebruikt Azure om ChatGPT aan klanten te leveren.
Microsoft's cloud business was goed voor $35,1 miljard van zijn $61,9 miljard aan inkomsten tijdens het derde kwartaal van het bedrijf, dat eindigde op 31 maart. Dit vertegenwoordigde een omzetgroei van 23% jaar op jaar.
De clouddiensten stelde Microsoft in staat om $21 miljard aan cashflow te genereren tijdens het derde kwartaal, een stijging van 18% jaar op jaar. De techgigant gebruikt zijn indrukwekkende geldstroom om te investeren in de toekomst van AI via de ontwikkeling van quantum computing.

3. Nvidia

Nvidia zag het afgelopen jaar zijn bedrijf bloeien dankzij de populariteit van zijn AI-chips. Bijvoorbeeld, in zijn fiscale eerste kwartaal, eindigend op 28 april, bedroeg de omzet $26 miljard, een stijging van 262% ten opzichte van het voorgaande jaar.
De aandelenkoers steeg van een dieptepunt van $373,56 in juni vorig jaar tot een hoogtepunt van $1.158,19 op 30 mei.
Het aandeel staat hoog, waarom is het bedrijf dan interessant voor beleggers?
De GPU's van het bedrijf, die AI-systemen aansturen, worden continu beter. Dit zal helpen om de vraag van klanten te behouden.
Bijvoorbeeld, Nvidia's nieuwste GPU voor cloud computing datacenters, de H200, zou 100 keer sneller zijn dan de vorige generatie. Snelheid is essentieel voor AI-systemen om taken binnen een redelijke tijd uit te voeren.

Blackwell chips

En Nvidia heeft onlangs zijn Blackwell GPU uitgebracht om AI-mogelijkheden naar alle soorten computers te brengen. Volgens financieel directeur Colette Kress, "is de vraag naar H200 en Blackwell ruim voor op de voorraad, en we verwachten dat de vraag de voorraad goed tot volgend jaar kan overstijgen."
Deze vraag heeft geleid tot sterke financiële resultaten. Naast zijn drievoudige omzetgroei, steeg de nettowinst van het bedrijf in het fiscale eerste kwartaal tot bijna $15 miljoen versus $2 miljoen in 2023. Zijn FCF sprong naar $14,9 miljoen in het eerste kwartaal van $2,6 miljoen vorig jaar.
Nvidia's financiële prestaties van het afgelopen jaar leidden tot fenomenale groei in zijn verwaterde winst per aandeel (EPS). De EPS van het bedrijf over de afgelopen 12 maanden (TTM) overtreft nu rivalen, zoals AMD en Intel, met een ruime marge.
Bovendien is de consensus onder Wall Street-analisten een koopadvies voor Nvidia-aandelen met een koersdoel van $1.200, wat wijst op een geloof in opwaarts potentieel.
Met een aandelensplitsing van 10 op 1 die op 7 juni aan het einde van de handel in gaat, zijn er tal van redenen om miljardair-investeerders te volgen en aandelen in Nvidia te kopen. En dat geldt ook voor zijn mede-AI-aandelen Microsoft en Alphabet.

Populair nieuws