Nieuw OpenAI model Strawberry op het punt om gelanceerd te worden

Nieuws
door Thomas
woensdag, 28 augustus 2024 om 10:00
steeds meer bedrijven kiezen voor open ai modellen
OpenAI maakte in 2022 furore toen het zijn chat ChatGPT beschikbaar maakte voor het algemene publiek. Nu staat het bedrijf op het punt om een nieuw kunstmatige intelligentie (AI) model aan zijn repertoire toe te voegen, genaamd Strawberry. Het model staat op het punt om binnenkort gelanceerd te worden, ergens rond de herfst, en moet een baanbrekende ontwikkeling worden die de grenzen van AI verder zal verleggen.
Strawberry is een geavanceerd AI model dat is ontworpen om complexe problemen op te lossen en taken uit te voeren die voorheen buiten het bereik van bestaande AI technologie lagen. Zo zal het bijvoorbeeld in staat zijn om wiskundige vraagstukken te analyseren die het nog nooit eerder is tegengekomen, terwijl het tegelijkertijd marktstrategieën ontwikkelt en complexe woordpuzzels oplost. Daarnaast kan Strawberry ook diepgaand onderzoek uitvoeren.
De nieuwe mogelijkheden zijn te danken aan het verbeterde redeneringsvermogen van Strawberry ten opzichte van andere modellen. Dit markeert dan ook een significante vooruitgang in de richting van AI en komt het een stapje dichter bij het nabootsen van menselijke redenering. De vooruitgang opent nieuwe mogelijkheden voor bedrijven, met name in het beheer van supply chains, het nauwkeurig voorspellen van markttrends en het personaliseren van klantbelevingen op grote schaal.

Samenwerking Condé Nast

Ondertussen heeft OpenAI ook een meerjarige samenwerking gesloten met uitgeverij Condé Nast, waardoor content van gerenommeerde merken zoals Vogue, Wired en The New Yorker wordt geïntegreerd in AI producten zoals ChatGPT en SearchGPT. De overeenkomst geeft OpenAI toegang tot een uitgebreide collectie artikelen, wat zowel de training van taalmodellen als het leveren van actuele informatie via AI gestuurde zoekopdrachten zal verbeteren.
Brad Lightcap, COO van OpenAI, benadrukt het belang van deze samenwerking voor de nauwkeurigheid en integriteit van AI gegenereerde nieuwscontent. Dit partnerschap volgt eerdere overeenkomsten met andere grote uitgevers, waaronder Time Magazine en Financial Times, en vertegenwoordigt een belangrijke stap in de bescherming van kwaliteitsjournalistiek in het AI tijdperk.