AI het gesprek van de dag tijdens ontmoeting Bukele en Musk in Tesla's fabriek

Nieuws
zaterdag, 21 september 2024 om 20:55
musk
Elon Musk ontmoet regelmatig wereldleiders om te lobbyen en te praten over de toekomst. Deze keer was het de beurt aan de president van El Salvador.
Op 21 september 2024 ontmoette de Salvadoraanse president Nayib Bukele Elon Musk bij Tesla's gigafabriek in Austin, Texas. Tijdens deze ontmoeting bespraken Bukele en Musk de impact van kunstmatige intelligentie (AI) op de toekomst van de mensheid, evenals de rol die El Salvador speelt in de wereld van technologische innovatie. Bukele plaatste een video op X (voorheen Twitter), waarin hij een rondleiding door de Tesla-fabriek kreeg van Musk.

AI en de toekomst van de mensheid

De ontmoeting tussen Bukele en Musk vond plaats in een periode waarin beide leiders de transformatieve kracht van AI benadrukken. Musk prees Bukele als "een geweldige leider" en verklaarde dat hun gesprek ging over diepgaande onderwerpen zoals de aard van de realiteit en hoe technologieën zoals AI en robotica de wereld zullen veranderen. Musk heeft eerder zijn visie gedeeld op de cruciale rol die AI zal spelen in toekomstige maatschappelijke en economische structuren, en dit gesprek met Bukele weerspiegelt deze focus.
De ontmoeting vond plaats in het kader van Bukele's aanwezigheid in de Verenigde Staten voor de 79e Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in New York. De samenwerking met techgiganten zoals Tesla illustreert Bukele's ambitie om El Salvador te positioneren als een voorloper op het gebied van nieuwe technologieën.

El Salvador's visie op AI

El Salvador heeft, na de adoptie van Bitcoin als wettig betaalmiddel, zijn blik gericht op de ontwikkeling van AI om de economische groei te stimuleren. President Bukele ziet AI als een essentieel onderdeel van de toekomstige economische infrastructuur van het land. Door in te zetten op technologieën zoals AI, hoopt El Salvador zijn afhankelijkheid van de Amerikaanse dollar te verminderen en nieuwe inkomstenstromen te genereren.
Cathie Wood, CEO van ARK Invest, voorspelde eerder dat het bruto binnenlands product (BBP) van El Salvador tegen 2029 wel tien keer zou kunnen toenemen door de strategische inzet op zowel AI als Bitcoin. Wood ontmoette Bukele in mei 2024 om de mogelijkheden voor investeringen in deze sectoren te bespreken, waaronder fiscale beleidsmaatregelen om bedrijven aan te trekken.
De ontmoeting tussen Nayib Bukele en Elon Musk onderstreept het toenemende belang van AI in de wereldwijde economische ontwikkelingen en technologische vooruitgang. El Salvador streeft ernaar om een knooppunt te worden voor AI en andere technologische innovaties, waarbij de samenwerking met invloedrijke techleiders zoals Musk deze ambitie versterkt. Terwijl de wereld zich steeds meer richt op de kracht van AI, plaatst Bukele El Salvador op de kaart als een pionier op dit gebied.