AI Pin van Humane flop is compleet na massale retourneringen

Nieuws
door Thomas
donderdag, 08 augustus 2024 om 12:00
steeds meer bedrijven kiezen voor open ai modellen
De aankondiging van de AI Pin door Humane veroorzaakte veel opwinding. Het doel was om een fysiek apparaat te creëren dat 24/7 fungeert als een kunstmatige intelligentie (AI) assistent. Gebruikers kunnen het apparaat als een pin aan hun kleding vastmaken en op elk moment vragen stellen. Dit moest de barrière tussen AI en mens verder verkleinen en technologie naadloos integreren in het dagelijks leven.
De lancering bleek echter een flop. Humane’s AI Pin kampt met serieuze uitdagingen na de lancering in april. Het innovatieve apparaat was geprijsd op een forse $699. Het werd met hoge verwachtingen gelanceerd, maar heeft sindsdien een golf van negatieve recensies en retouren gezien.
Vanaf mei tot augustus werden er meer AI Pins geretourneerd dan verkocht. Interne verkoopgegevens tonen aan dat tegen juni nog slechts 8.000 eenheden niet waren geretourneerd, een aantal dat tegen augustus was gedaald tot 7.000.

Negatieve recensies

Prominente tech-recensenten, zoals David Pierce en de YouTuber Marques Brownlee, waren zeer kritisch over de AI Pin. Pierce noemde het product "gewoon niet werkend" en Brownlee bestempelde het als "het slechtste product" dat hij ooit heeft beoordeeld.

Financiële prestaties

Tot nu toe hebben de AI Pin en bijbehorende accessoires iets meer dan $9 miljoen opgebracht. Echter, ongeveer 1.000 aankopen werden geannuleerd voordat ze werden verzonden, en meer dan $1 miljoen aan producten is geretourneerd. De cijfers staan in schril contrast met de meer dan $200 miljoen die Humane heeft opgehaald bij investeerders, waaronder bekende namen zoals OpenAI CEO Sam Altman en en de CEO van Salesforce Marc Benioff.
Een bijkomend probleem is dat geretourneerde AI Pins niet opnieuw kunnen worden verkocht door een beperking van T-Mobile. Ze worden hierdoor in essentie elektronisch afval. Humane heeft hierdoor geen mogelijkheid om de geretourneerde eenheden door te verkopen.

Vertrek werknemers

Sinds de lancering heeft Humane ook te maken gehad met aanzienlijke personeelswisselingen. Diverse leidinggevende figuren, waaronder de directeur klantenservice en de vice-president van engineering, hebben het bedrijf verlaten. Daarnaast heeft 4% van de werknemers ontslag genomen.

Populair nieuws