De nieuwe AI functies van Apple’s iPad mini

Nieuws
door Thomas
maandag, 21 oktober 2024 om 10:00
apple onthult beperkingen van ai grote taalmodellen kunnen niet redeneren
Apple heeft onlangs de nieuwe iPad mini onthuld, die ondanks zijn compacte formaat grote ambities heeft op het gebied van kunstmatige intelligentie (AI). De nieuwste versie van de Apple iPad mini is namelijk uitgerust met de krachtige A17 Pro-chip, dezelfde chip die wordt gebruikt in de iPhone 15 Pro. Hierdoor kan de tablet ondersteuning bieden aan het nieuwe Apple Intelligence platform, dat AI functies naar de iPad brengt.
De introductie van de nieuwe mogelijkheden in de iPad mini laat zien dat ook Apple, het grootste bedrijf ter wereld, de AI hype niet aan zich voorbij laat gaan. Hoewel het techbedrijf een inhaalslag probeert te maken, loopt het nog steeds achter op concurrenten zoals Google en OpenAI. Uit interne onderzoeken blijkt zelfs dat OpenAI’s ChatGPT 25% nauwkeuriger is dan Siri, Apple’s eigen spraakassistent. Daarnaast kan ChatGPT 30% meer vragen beantwoorden dan Siri. Het is een duidelijk teken dat Apple’s AI technologie nog niet op het niveau is van de grote spelers in de markt.

Nieuwe functies

Desondanks biedt Apple’s iPad mini enkele interessante AI functies, zoals het samenvatten van meldingen. Het biedt gebruikers een overzicht van notificaties, die op basis van prioriteit en relevantie worden gerangschikt. Daarnaast wordt verwacht dat Apple zijn AI spraakassistent, Siri, zal verbeteren met geavanceerdere generatieve AI mogelijkheden. Hoewel deze functies nuttig kunnen zijn, missen ze momenteel de innovatie die we bij concurrenten zien. Bovendien zullen veel gebruikers van de iPad mini even geduld moeten hebben, aangezien veel van de geavanceerdere AI functies pas tussen december en maart beschikbaar zijn.

Uniek voordeel

Apple heeft echter een belangrijk voordeel ten opzichte van andere technologiebedrijven: de mogelijkheid om snel updates uit te rollen naar hun grote gebruikersbasis van apparaten, zoals de iPhone, iPad en Mac. Hierdoor kan Apple, ondanks zijn huidige achterstand, in de toekomst een serieuze speler worden op het gebied van AI.

Populair nieuws