Midjourney introduceert nieuwe AI tool voor beeldbewerking

Nieuws
door Thomas
zondag, 20 oktober 2024 om 12:00
midjourney komt met verrassing en lanceert v61
Midjourney is een van de meest toonaangevende platformen in de kunstmatige intelligentie (AI) voor het genereren van visuele content. De tool is met name geliefd omdat het erg mooie en gestileerde afbeeldingen kan maken. Het bedrijf staat op het punt een geüpdatete webtool uit te brengen waarmee gebruikers over nieuwe functionaliteiten zullen beschikken, zoals het bewerken van afbeeldingen.
Deze nieuwe AI tool zal gebruikers in staat stellen om objecten in bestaande foto's aan te passen op basis van tekstuele beschrijvingen, zoals we gewend zijn bij de algemene Midjourney tool. Ongeduldige enthousiastelingen hoeven gelukkig niet lang te wachten. De upgrade wordt namelijk naar verwachting begin volgende week beschikbaar gesteld, zoals aangekondigd door CEO David Holtz.

Een aantal beperkingen

De tool biedt krachtige mogelijkheden om afbeeldingen te transformeren, maar komt ook met enkele restricties. In eerste instantie zal de tool alleen beschikbaar worden gesteld voor een beperkt aantal gebruikers binnen de huidige Midjourney gemeenschap. Dit is een bewuste keuze om de uitrol stapsgewijs te laten verlopen. Midjourney wil eerst feedback van deze groep verzamelen om eventuele problemen of misbruik snel te kunnen opsporen en aanpakken. Bovendien zal de toegang worden gecontroleerd door middel van een peiling onder de gebruikers, waarin zij zelf kunnen aangeven of zij geïnteresseerd zijn in toegang tot de tool.

Maatregelen tegen deepfakes

Om misbruik te voorkomen, zet Midjourney zowel menselijke moderators als geavanceerde AI moderatoren in. Dit is een reactie op de groeiende zorgen over misbruik van AI in beeldbewerking, zoals bij het creëren van deepfakes. Vooral na rampen zoals orkaan Helene werd het internet overspoeld met valse AI beelden van menselijke ellende en vernietiging.
Data van Clarity, een bedrijf dat deepfakes opspoort, toont een toename van 900% in de productie van deepfakes dit jaar ten opzichte van vorig jaar. Dit heeft geleid tot wereldwijde bezorgdheid. Meer dan 10 Amerikaanse staten hebben om die reden inmiddels ook wetten ingevoerd tegen AI geassisteerde imitatie, maar er is nog geen federale wetgeving tegen deepfakes.

Populair nieuws