Deze 3 dure AI aandelen gaan binnenkort dalen, denkt Wall Street

Nieuws
maandag, 01 juli 2024 om 13:40
ai aandelen beurs
Veel kunstmatige intelligentie (AI) aandelen hebben de afgelopen 18 maanden spectaculaire winsten geboekt. Nvidia is het meest bekende voorbeeld, met de vraag naar zijn AI-chips die hielp om de marktkapitalisatie van het bedrijf boven de $3.000 miljard te duwen.
Maar alle goede dingen komen uiteindelijk ten einde. Hoewel analisten nog steeds denken dat Nvidia nog wat ruimte heeft om te groeien, zijn ze niet zo optimistisch over elk AI-aandeel. Hier zijn drie 'dure' AI-aandelen waarvan Wall Street denkt dat ze lager zullen gaan, meldt Yahoo.

1. Arm Holdings

Blijf op de hoogte met onze AI Wereld App!

Met de AI Wereld app volg je alle ontwikkelingen in AI.

Aandelen van Arm Holdings zijn dit jaar tot nu toe meer dan 120% gestegen. Die winst is niet zo groot als die van Nvidia, maar het komt in de buurt.
Arm ontwerpt halfgeleiders en software die veelvuldig zijn te gebruiken in centrale verwerkingseenheden (CPU's).
De omzet van het bedrijf is in het laatste kwartaal met 47% gestegen op jaarbasis tot $928 miljoen, een record. Meer dan de helft van deze omzet kwam van royalty's betaald door klanten die de chiparchitectuur van Arm gebruiken.
AI is een belangrijke groeimotor voor Arm. Het bedrijf denkt dat de vraag naar energiezuinige AI in datacenters en edge-apparaten zal leiden tot hogere verkopen van zijn technologie.
Het is vooral optimistisch over de vooruitzichten voor Nvidia's Grace Blackwell Superchip, die Nvidia's Blackwell grafische verwerkingseenheid (GPU) architectuur combineert met Arm's Grace CPU.
Wall Street is echter niet optimistisch over de korte termijn vooruitzichten van Arm. Het gemiddelde 12-maanden koersdoel voor het aandeel ligt 29% onder de huidige koers. De meest pessimistische analist voorspelt zelfs dat de koers van Arm met 65% kan dalen.

2. Palantir

Palantir Technologies is een andere grote AI-winnaar. Aandelen van de ontwikkelaar van data-analyse software zijn in 2024 bijna 50% gestegen, voornamelijk dankzij een grote sprong in februari.
Het vlaggenschipproduct van het bedrijf is het Artificial Intelligence Platform (AIP). De omzet van Palantir steeg in het eerste kwartaal van 2024 met 21% op jaarbasis tot $634 miljoen, grotendeels aangedreven door het momentum van AIP.
Ryan Taylor, Chief Revenue Officer en Chief Legal Officer van Palantir, zegt in de Q1-inkomstenoproep van het bedrijf dat "de toepassingen van AIP eindeloos lijken." Hij zegt verder: "We hebben onze plannen gedeeld om de markt te veroveren met AIP. En onze resultaten tonen aan dat onze strategie niet alleen slaagt, maar ook versnelt."
Ondanks de vooruitzichten voor AIP denken analisten dat het momentum van Palantir snel zal stoppen. Het gemiddelde 12-maanden koersdoel voor het aandeel ligt ongeveer 15% onder de huidige koers.

3. Arista Networks

Arista Networks heeft dit jaar beleggers een achtbaanrit bezorgd. Echter, de rit is over het algemeen leuk geweest voor beleggers, met een stijging van 50% van de aandelen van Arista.
Het bedrijf levert cloudnetwerktechnologie. AI heeft gediend als een significante rugwind aangezien organisaties snel migreren naar de cloud om grote taalmodellen (LLM's) te trainen en te implementeren. Arista is een directe begunstigde van deze trend, met een stijging van de omzet van meer dan 16% op jaarbasis in Q1 naar $1,57 miljard.
Arista CEO Jayshree Ullal denkt dat er meer groei op komst is. Ze schat dat de totale adresseerbare markt in klant-tot-cloud AI-netwerken minstens $60 miljard is. En ze ziet deze markt als Arista's om te winnen.
Wall Street is niet overdreven pessimistisch over Arista, maar het is ook niet optimistisch. Het gemiddelde 12-maands koersdoel voor het aandeel ligt ongeveer 6% lager dan de huidige aandelenkoers. Heeft Wall Street gelijk over deze AI-aandelen? Dat moet de toekomst gaan uitwijzen.

Populair nieuws

Laatste reacties