Deze 5 populaire AI aandelen zijn klaar om te splitsen

Nieuws
woensdag, 22 mei 2024 om 12:07
617019 nvidia hq bldg1
De revolutie van kunstmatige intelligentie (AI) heeft geleid tot een groei-explosie voor de technologieën die dit mogelijk maken, voornamelijk binnen de halfgeleidersector. De volgende aandelen zijn volgens The Motley Fool zo sterk omhoog geschoten dat hun hoge aandelenkoersen rijp zijn voor een splitsing.
Bij een aandelensplitsing splitsen de bestaande aandelen in meerdere nieuwe aandelen. Dit gebeurt vaak om de prijs van het aandeel toegankelijker te maken voor investeerders. De totale waarde van iemands investering blijft hetzelfde, maar het aantal aandelen dat de belegger bezit wordt verhoogd, terwijl de prijs per aandeel lager uitvalt.

1. Nvidia

Nvidia is de leider in AI GPU's en heeft al meerdere keren een aandelensplitsing uitgevoerd, met de meest recente 4-voor-1 splitsing in juli 2021. Sindsdien is de aandelenkoers vervijfvoudigd tot $944, wat een nieuwe splitsing waarschijnlijk maakt.
Nvidia heeft een lange voorsprong in AI dankzij de investering in de CUDA-software sinds 2006. Recent introduceerde het bedrijf de Blackwell-architectuur, met aanzienlijke verbeteringen ten opzichte van eerdere chips.

2. Super Micro Computer

Super Micro Computer heeft de afgelopen drie jaar beter gepresteerd dan Nvidia, met een stijging van 25 keer sinds juli 2021. Het aandeel staat nu op ongeveer $900. Het bedrijf profiteert van de AI-revolutie dankzij zijn energie-efficiënte en modulaire serverontwerpen, die kosten besparen en klantaanpassingen mogelijk maken.
Super Micro groeit snel, met een winststijging van 200% in het laatste kwartaal, waardoor een aandelensplitsing waarschijnlijk is.

3. Broadcom

Broadcom is een andere AI-winnaar dankzij zijn leidende netwerk- en routerchips en ASIC-ontwerpen die door grote spelers als Alphabet en Meta worden gebruikt.
Broadcom's aandelenkoers is gestegen tot meer dan $1,400. De groei is deels te danken aan CEO Hock Tan's overnamestrategie, inclusief de recente acquisitie van VMware, wat Broadcom diversifieert in software en AI-gerelateerde technologieën.

4. ASML Holdings

Het Nederlandse ASML Holdings heeft een monopolie op EUV-lithografietechnologie, essentieel voor het maken van geavanceerde chips. De aandelenkoers van ASML is de afgelopen vijf jaar met 367% gestegen tot $940. EUV-technologie wordt sinds 2019 commercieel gebruikt en blijft groeien, wat een aandelensplitsing waarschijnlijk maakt.

5. Lam Research

Lam Research is een leider in halfgeleiderapparatuur en heeft zijn aandelenkoers de afgelopen vijf jaar met 385% zien stijgen tot $941. Lam domineert in specifieke etstechnologieën die cruciaal zijn voor de productie van 3D NAND-flashchips en geavanceerde DRAM-modules voor AI. De voortdurende vraag naar AI-chips kan leiden tot verdere groei en een mogelijke aandelensplitsing.
Deze vijf AI-aandelen hebben al sterke groei doorgemaakt en een mogelijke aandelensplitsing kan hen verder naar boven stuwen.

Populair nieuws