Google TV krijgt nieuwe AI functies

Nieuws
door Thomas
woensdag, 25 september 2024 om 9:38
google gemini chatgpt alternatief
Geen product blijft ongespaard en ook de TV van Google moet eraan geloven, nieuwe kunstmatige intelligentie (AI) features. Onlangs heeft het techbedrijf een nieuwe update uitgerold voor zijn eigen Google TV. De nieuwe AI functies waar de update mee gepaard gaat moeten een avondje op de bank hangen nog ontspannener maken.
Een opvallende toevoeging is de mogelijkheid om gepersonaliseerde screensavers te creëren met behulp van AI. Gebruikers kunnen hun eigen beelden genereren door simpelweg een beschrijving in te voeren, waarna de AI de gewenste screensaver genereert. Het werkt vergelijkbaar met generatieve tools zoals Dall-e en Midjourney.
Voor wanneer je een avond op de bank zit en geen goede film of serie kunt vinden, is Google er ook voor. Zo bevat de update ook de nieuwste chatbot van Google, genaamd Gemini, die gebruikers kunnen inzetten op het zoeken van films en series. Het systeem geeft niet alleen aanbevelingen, maar biedt ook informatie over waar de content te streamen is en hoe deze door anderen beoordeeld wordt.

Google Home

Naast AI verbeteringen introduceert Google ook een integratie met Google Home. Hiermee kan Google TV naadloos in het slimme huis worden opgenomen, een andere trend die steeds groter begint te worden. Via een nieuw "Home" scherm dat bereikbaar is via de instellingen, kunnen gebruikers eenvoudig apparaten zoals lampen of deurbellen bedienen, mits ze “smart” zijn. Bijvoorbeeld, bij een actieve videodeurbel kunnen de beelden direct op het televisiescherm worden bekeken.

Samsung & Apple

Google is niet de enige die probeert AI in elk mogelijk aspect te integreren. Ook Samsung en Apple proppen hun producten vol met nieuwe features. Zo heeft Samsung onlangs een nieuwe AI update uitgerold voor de Galaxy S22 serie. Daarnaast onthulde Apple tijdens het recente productevenement onthulde de iPhone 16, uitgerust met AI functies zoals een natuurlijk functionerende Siri en geavanceerde objectherkenning via de camera. De iPhone 16 Pro gaat zelfs nog een stap verder met een digitale fotografie assistent, die helpt bij het maken van foto’s.