Meta AI breidt uit: Meer talen, creativiteit en intelligentie

Nieuws
woensdag, 24 juli 2024 om 19:56
meta ai breidt uit meer talen creativiteit en intelligentie
Meta heeft recent aangekondigd dat hun AI-assistent, Meta AI, significante verbeteringen en uitbreidingen heeft ondergaan. Deze innovaties richten zich op het vergroten van de toegankelijkheid, het verbeteren van de creatieve mogelijkheden en het verhogen van de intelligentie van de AI. Dit nieuws komt te midden van Meta's voortdurende inspanningen om geavanceerde AI-technologieën beschikbaar te maken voor een wereldwijd publiek.

Meta AI in meer landen

Meta AI is nu beschikbaar in zeven nieuwe talen en in verschillende nieuwe landen, waaronder diverse in Latijns-Amerika zoals Argentinië, Chili, Colombia, Ecuador, Mexico en Peru. Ook in Kameroen kunnen gebruikers nu profiteren van de AI-assistent. Dit betekent dat Meta AI nu beschikbaar is in totaal 22 landen. De toevoeging van talen zoals Frans, Duits, Hindi, Italiaans, Portugees en Spaans maakt de AI toegankelijker voor een breder publiek.
Deze uitbreiding is bedoeld om gebruikers wereldwijd te helpen met een breed scala aan taken, van dagelijkse activiteiten tot complexe projecten. De AI-assistent is geïntegreerd in populaire apps zoals WhatsApp, Instagram, Messenger en Facebook, waardoor gebruikers gemakkelijk toegang hebben tot de diensten zonder van app te hoeven wisselen​.

Creatieve tools

Een van de meest opvallende verbeteringen is de introductie van nieuwe creatieve tools binnen Meta AI. Met de functie “Imagine Me” kunnen gebruikers unieke afbeeldingen genereren op basis van een foto en een prompt. Voorbeelden hiervan zijn commando’s zoals “Imagine me surfing” of “Imagine me as royalty”. Deze functie is momenteel in beta in de VS, en stelt gebruikers in staat om op een speelse manier hun verbeelding tot leven te brengen​.
Daarnaast heeft Meta de beeldbewerkingstools verbeterd. Gebruikers kunnen nu objecten in afbeeldingen toevoegen, verwijderen of aanpassen met eenvoudige commando’s. Met de aankomende “Edit with AI” knop kunnen gebruikers nog preciezer hun afbeeldingen bewerken en verfijnen​.

Open-source model

Meta AI maakt nu gebruik van hun grootste en meest geavanceerde open-source model, Llama 405B. Dit model biedt verbeterde mogelijkheden voor het beantwoorden van complexe vragen, met name op het gebied van wiskunde en codering. Gebruikers kunnen stapsgewijze uitleg krijgen voor wiskundeproblemen, ondersteuning bij het schrijven en debuggen van code, en begeleiding bij complexe technische en wetenschappelijke concepten​
Meta AI is nu breed geïntegreerd in verschillende apparaten en platforms. Naast de bestaande apps zoals WhatsApp, Instagram, Messenger en Facebook, is de assistent nu ook beschikbaar op Ray-Ban Meta smart glasses en komt deze binnenkort naar Meta Quest in de VS en Canada. Deze integratie maakt handsfree bediening mogelijk en biedt real-time informatie over de fysieke omgeving van de gebruiker.
Gebruikers kunnen bijvoorbeeld vragen stellen over hun omgeving terwijl ze een mixed reality-video bekijken, of advies krijgen over hoe ze zich het beste kunnen kleden voor een bepaald weer​.

Toekomstige ontwikkelingen en verbeteringen van Meta AI

Meta blijft voortdurend werken aan het verbeteren van Meta AI. Ze beloven elke twee weken updates uit te brengen om de gebruikerservaring te verbeteren en nieuwe functies toe te voegen. Dit voortdurende innovatieproces is gebaseerd op gebruikersfeedback en heeft als doel om Meta AI steeds nuttiger en veelzijdiger te maken.