Virtuele werknemers worden dit jaar realiteit volgens OpenAI

Nieuws
door Thomas
dinsdag, 07 januari 2025 om 12:00
openais o1 verslaat claude als beste programmeermodel

Virtuele werknemers kunnen al dit jaar hun intrede doen op de werkvloer, aldus Sam Altman, CEO van OpenAI. Deze zogenoemde kunstmatige intelligentie (AI) agenten kunnen zelfstandig taken uitvoeren en beloven een revolutie op gang te brengen in het bedrijfsleven.

Stel je voor: je komt aan op je werk, drinkt rustig een kop koffie met je collega’s, gaat achter je bureau zitten en ziet dat al je mails zijn beantwoord. De belangrijkste punten zijn al voor je samengevat en je agenda is gevuld met geplande meetings. Een heerlijk georganiseerde begin van de werkweek! Dit is de potentiële toekomst die AI agenten ons beloven.

OpenAI is al van plan om binnenkort een nieuwe AI agent te lanceren onder de codenaam “Operator”. Deze virtuele assistent zal onder andere code kunnen schrijven, je vakanties kunnen boeken en je agenda voor je bijhouden. Microsoft, een belangrijke investeerder in OpenAI, werkt al aan vergelijkbare tools zoals Copilot Studio. Consultingbedrijf McKinsey behoort tot de eerste gebruikers van deze AI oplossingen en ontwikkelt een agent om klantverzoeken te verwerken en vervolgafspraken te plannen.

Enorme potentie

McKinsey voorspelt dat tegen 2030 tot 30% van de werktijd in de Amerikaanse economie kan worden geautomatiseerd door kunstmatige intelligentie. Dit kan bedrijven helpen efficiënter te werken en repetitieve taken uit handen te nemen van menselijke werknemers, waardoor meer tijd vrijgemaakt wordt voor de taken die er toe doen, zoals strategische en creatieve werkzaamheden.

AGI de volgende stap

Altman gaf daarnaast aan dat OpenAI grote vooruitgang boekt in de ontwikkeling van Artificial General Intelligence (AGI), systemen die menselijk niveau van intelligentie bereiken of zelfs overstijgen. Hij stelt dat het bedrijf nu werkt aan 'superintelligentie', technologie die wetenschappelijke ontdekkingen en innovaties sterk kan versnellen. Volgens Altman kan superintelligentie een ongekende impact hebben op verschillende sectoren, zoals gezondheidszorg, energie en onderwijs, door problemen op te lossen die momenteel buiten het bereik van menselijke capaciteiten liggen.

Populair nieuws

Laatste reacties