Amazon bespaart 4.500 ontwikkeljaren met GenAI-assistent

Nieuws
vrijdag, 23 augustus 2024 om 6:31
amazon bespaart 4500 ontwikkeljaren met genai assistent
Amazon heeft met zijn GenAI-assistent voor softwareontwikkeling, genaamd Amazon Q, een aanzienlijke efficiëntieverbetering gerealiseerd bij het upgraden van interne softwaresystemen. Volgens Andy Jassy, Lead van Amazon, heeft het bedrijf dankzij een nieuwe code-transformatiecapaciteit in Amazon Q de tijd die nodig is om Java-upgrades uit te voeren drastisch verkort.
Het lijkt erop dat bedrijven als Amazon veel manuren kunnen (gaan) besparen met de hulp van AI.

Amazon Q

Voorheen duurde het gemiddeld 50 ontwikkeldagen om een applicatie te upgraden naar Java 17. Dankzij de inzet van Amazon Q is deze tijd teruggebracht tot slechts enkele uren. Dit heeft Amazon naar schatting 4.500 ontwikkeljaren aan werk bespaard. Binnen zes maanden is meer dan 50% van de productie-Java-systemen van Amazon gemoderniseerd, en 79% van de door de AI gegenereerde code-beoordelingen werd zonder verdere aanpassingen door ontwikkelaars goedgekeurd.

One of the most tedious (but critical tasks) for software development teams is updating foundational software. It’s not new feature work, and it doesn’t feel like you’re moving the experience forward. As a result, this work is either dreaded or put off for more exciting work—or…

2.4K
Reply

Tijd besparen met AI

Naast tijdsbesparing heeft de nieuwe aanpak ook geleid tot verbeterde beveiliging en lagere infrastructuurkosten. Dit vertaalt zich volgens Jassy in een geschatte jaarlijkse efficiëntiewinst van 260 miljoen dollar.
Amazon ziet de succesvolle toepassing van Amazon Q als een voorbeeld voor andere grote ondernemingen. Het bedrijf is van plan om de transformatiecapaciteiten van Amazon Q verder uit te breiden, waardoor ontwikkelaars in de toekomst nog meer tijd kunnen besparen op fundamenteel, maar vaak tijdrovend werk zoals software-upgrades.
De inzet van AI in softwareontwikkeling, zoals blijkt uit dit voorbeeld, kan aanzienlijke voordelen opleveren voor grote organisaties. Dit illustreert de groeiende rol van AI in het optimaliseren van bedrijfsprocessen en het verhogen van de efficiëntie op grote schaal.

Populair nieuws

Laatste reacties