Anthropic lanceert nieuwste AI-model, drie maanden na het vorige

Nieuws
vrijdag, 21 juni 2024 om 11:40
claude ai
Anthropic, een start-up gesteund door Google en Amazon.com, heeft een bijgewerkt kunstmatige intelligentiemodel en een nieuwe lay-out gelanceerd om de productiviteit van gebruikers te verhogen, en zet daarmee de sprint voort om de grenzen van technologie te verleggen.

Claude 3.5 Sonnet

Drie maanden na de introductie van de Claude 3-familie van AI-modellen, lanceert Anthropic Claude 3.5 Sonnet.

Blijf op de hoogte met onze AI Wereld App!

Met de AI Wereld app volg je alle ontwikkelingen in AI.

In vergelijking met Claude 3 Opus - die CEO Dario Amodei in maart de "Rolls-Royce van modellen" noemde - scoort het nieuwste systeem van Anthropic hoger op benchmarkexamens, werkt ongeveer twee keer zo snel, en is geprijsd voor softwareontwikkelaars tegen een vijfde van de kosten.
AI "modellen zijn iets flexibeler dan auto's," vertelt Amodei aan Reuters. "Ik hoef ze niet te kopen en twintig jaar te bewaren. Dat is een voordeel van ons vakgebied."
Voor consumenten heeft Anthropic zijn nieuwste technologie gratis beschikbaar gemaakt op Claude.ai en in een iOS-app. Het stelt ook webgebruikers in staat om in te schakelen op een instelling genaamd "Artifacts." Dit organiseert de inhoud die gebruikers Claude laten genereren - of het nu de opzet is voor een roman of een eenvoudig computerspel - in een vensterweergave naast hun chat met de AI.
Samen met een nieuw groepsabonnement plan, zegt Amodei dat Artifacts een stap was richting "samen kunnen werken" en "je model kunnen gebruiken om afgewerkte producten te produceren."
Anthropic is van plan om dit jaar nog meer AI-modellen uit te brengen, inclusief Claude 3.5 Opus, zo is de gedachte. "We willen een zo snel mogelijke releasecyclus hebben, uiteraard met inachtneming van onze veiligheidswaarden," zegt Amodei.

Populair nieuws

Laatste reacties