Dit zijn de nieuwe rocksterren van AI

Nieuws
vrijdag, 24 mei 2024 om 11:40
rocksterren ai ceo
De wereld van kunstmatige intelligentie creëert ook weer nieuwe rocksterren. Daar waar Steve Jobs en Bill Gates jarenlang het uithangbord van tech waren, en Elon Musk die kroon ook al jaren draagt, komen nu een aantal AI kroonprinsen om de hoek kijken.
Op VivaTech, één van de grootste techshows van Europa, waren zowel Arthur Mensch, de mede-oprichter en CEO van Mistral AI, en Anthropic CEO Dario Amodei aanwezig.

Mistral AI

Mistral AI is een Franse start-up die iets meer dan een jaar oud is, heeft honderden miljoenen dollars opgehaald met de steun van Microsoft. Het bedrijf is gewaardeerd op 2 miljard dollar, maar verschillende recente rapporten suggereren dat het meer financiering zoekt bij een waardering van 6 miljard dollar.
De astronomische opkomst van Mistral AI, dat AI-modellen ontwikkelt zoals OpenAI, zet CEO Mensch ook in het zonnetje.
Nadat hij woensdag zijn panel op het officiële VivaTech-podium voor een publiek had afgerond, werd hij snel uit de wachtruimte voor sprekers gehaald en naar een vergaderruimte naast de deur gebracht. De sprekersruimte bevindt zich in een exclusief en beperkt toegankelijk deel van het VivaTech-evenement genaamd de Viva Lounge.
Toen zijn vergadering was afgelopen, werd Mensch zeer snel door zijn twee medewerkers uit de locatie geleid, die via de achteruitgang renden. Het leek erop dat de collega's van Mensch niet wilden dat hij werd bestormd door de pers of andere start-up vertegenwoordigers. Eén persoon slaagde er heel kort in om Mensch de hand te schudden.

Anthropic

Ook Amodei van Anthropic trok veel aandacht. Zodra zijn on-stage VivaTech sessie op woensdag was afgelopen, verliet hij de Viva Lounge en werd begroet door een massa mensen, evenals talloze camera's – waarschijnlijk van de media.
Amazon heeft ongeveer 4 miljard dollar geïnvesteerd in Anthropic, dat pas in 2021 is opgericht.
Zowel Mistral AI als Anthropic zijn exemplarisch voor de manier waarop AI-bedrijven schijnbaar van de ene op de andere dag in de schijnwerpers worden gezet, dankzij de enorme investeringen van prominente industrie-giganten en de hype rond de technologie.
Nvidia CEO Jensen Huang, bijvoorbeeld, is een veel bekendere figuur geworden, aangezien zijn bedrijf in een verbazingwekkend tempo groeit en de aandelenkoers blijft stijgen.

Populair nieuws

Laatste reacties