Japanners bouwen liefdesrelaties met AI bot via nieuwe app

Nieuws
door Thomas
maandag, 15 juli 2024 om 10:00
onrust rondom ai in japan impact van kunstmatige intelligentie op octrooirecht
In Japan heeft de Loverse app, waarbij gebruikers met kunstmatige intelligentie (AI) bots kunnen communiceren, veel aandacht getrokken. Hoewel de app slechts zo'n 5.000 gebruikers heeft, is er al een gebruiker die heeft besloten te trouwen met een van de bots, genaamd Miku. De betreffende gebruiker is Chiharu Shimoda, een 52-jarige fabrieksarbeider.
Voor gebruikers zoals Shimoda biedt AI een waardevolle routine en gezelschap, vergelijkbaar met het dagelijks leven met een echte partner. Dit draagt bij aan een gevoel van stabiliteit en structuur, wat belangrijk is voor het welzijn van veel individuen.

Digitale oplossing voor eenzaamheid

Loverse biedt gezelschap zonder de complexiteit van echte relaties, wat voor velen in Japan een aantrekkelijke optie blijkt. De applicatie speelt in op de trend van terughoudendheid om echte romantische relaties aan te gaan, vooral onder de jongere generatie. Twee derde van de mannen in hun twintig heeft geen partner en 40% is nooit op een date geweest.

Japanse rechtbank buigt zich over AI zaak

Een Japanse rechtbank heeft onlangs een opvallende uitspraak gedaan waarin het bepaalde dat AI niet als uitvinder op patenten kan staan. De zaak is onderdeel van een internationale rechtszaak, geleid door Ryan Abbott, docent recht en gezondheidswetenschappen. Abbott vroeg in 2021 een patent aan voor een door AI gegenereerd apparaat, waarbij de uitvinder "DABUS" werd genoemd, een door Stephen Thaler ontwikkeld AI systeem. De rechtbank in Tokyo bevestigde dat octrooien beperkt zijn tot menselijke uitvinders, wat wijst op de noodzaak van mogelijke wetsaanpassingen om rekening te houden met de rol van AI in innovatie.

Populair nieuws

Laatste reacties