Microsoft investeert 4,3 miljard euro in AI en cloud in Italië

Nieuws
donderdag, 03 oktober 2024 om 16:15
italie
Microsoft is van plan om de komende twee jaar 4,3 miljard euro te investeren om zijn kunstmatige intelligentie (AI) en cloudinfrastructuur in Noord-Italië te versterken. Dat meldt persbureau Reuters.

Miljardeninjectie Microsoft in Italië

Microsoft zei in een verklaring dat dit de grootste investering van het Amerikaanse bedrijf tot nu toe in Italië. Het zal van de cloudregio "ItalyNorth" één van de grootste Microsoft-datacentra in Europa maken, die ook zal functioneren als een datahub voor het Middellandse Zeegebied en Noord-Afrika.
De vicevoorzitter en president van Microsoft, Brad Smith, ontmoette woensdag premier Giorgia Meloni in Rome. Het kantoor van de premier liet weten dat de regering de investering verwelkomde omdat deze de digitale rol van Italië in het Middellandse Zeegebied versterkt.

BlackRock

Maandag ontmoette Meloni de baas van het Amerikaanse fonds BlackRock Inc, Larry Fink, die naar Rome reisde om mogelijke investeringen in datacentra en ondersteuning voor energie-infrastructuur te bespreken.
Vorige maand kondigden BlackRock en Microsoft een fonds aan ter waarde van meer dan $30 miljard om te investeren in datacentra gericht op AI, AI-leveringsketens en energiebronnen. Ze gaven aan dat de eerste focus op de Amerikaanse markt zou liggen, gevolgd door de partnerlanden van de VS.
De vraag naar AI en cloudservices groeit snel, met bedrijven in sectoren zoals gaming en e-commerce die hun aanbod differentiëren door de integratie van op maat gemaakte AI-modellen - programma's die patroonherkenning gebruiken om beslissingen te nemen.