Top 3 AI-aandelen om te kopen voor minder dan $200 per aandeel volgens deze analist

Nieuws
maandag, 02 september 2024 om 13:30
maan ai aandelen
Aandelen van kunstmatige intelligentie bedrijven zijn erg in trek. De cijfers liegen er ook niet om.
Bedrijven zullen dit jaar maar liefst $235 miljard uitgeven aan AI, volgens een rapport van marktonderzoeker IDC. Maar diezelfde analisten verwachten dat de uitgaven tegen 2028 zullen stijgen tot $631 miljard. Volgens een analyse van Bloomberg Intelligence kunnen de uitgaven aan generatieve AI alleen al tegen 2032 stijgen tot $1,3 biljoen.
Nu veel bedrijven die verbonden zijn met de AI-boom hun aandelenkoersen flink hebben zien stijgen, lijkt het misschien onmogelijk om een AI-aandeel te vinden dat je kunt kopen met slechts $200.
Hoewel veel makelaars fractioneel aandelenhandel mogelijk maken, is er iets bijzonders aan het bezitten van een volledig aandeel in een bedrijf.
Volgens deze analist van Yahoo zijn er drie AI-aandelen die je kunt kopen voor minder dan $200 per aandeel en die op dit moment slimme investeringen lijken. Dit is géén investeringsadvies!

1. Broadcom

De aandelenkoers van Broadcom is onlangs onder de $200 per aandeel gezakt voor de eerste keer sinds 2020. Niet omdat investeerders aandelen verkopen of omdat het bedrijf in de problemen zit, maar omdat het in juli een aandelensplitsing van 10-voor-1 heeft uitgevoerd.
De marktkapitalisatie is bijna 10 keer gestegen sinds het dieptepunt in 2020, maar er kan nog meer ruimte voor groei zijn.
De chipmaker is gespecialiseerd in een paar soorten halfgeleiders die enorm waardevol zijn te midden van de AI-boom. Het maakt netwerkchips, die helpen om workloads te verdelen over de beschikbare rekenkracht in een datacenter.
Bijvoorbeeld, de Jericho3-AI Fabric kan tot 32.000 chips in een datacenter met elkaar verbinden. Dit helpt ervoor te zorgen dat grote technologiebedrijven die tientallen miljarden uitgeven aan GPU's en andere chips, waar voor hun geld krijgen.
Broadcom maakt ook zogenaamde AI-versnellerchips die speciaal zijn ontworpen voor het trainen of gebruiken van grote taalmodellen. Het werkt nauw samen met grote technologiebedrijven zoals Alphabet en Meta Platforms om deze toepassingsspecifieke geïntegreerde schakelingen, of ASIC's, te ontwerpen.
Deze kunnen goedkoper zijn en minder energie verbruiken dan GPU's voor dezelfde taken, en ze vormen een groeiend aandeel van de hardware in de grootste datacenters ter wereld.
Broadcom maakt ook chips voor andere toepassingen, waaronder smartphones, wat een stabiele en groeiende business is gebleken. Daarnaast heeft het een portfolio van enterprise-software voor mainframe-software en virtualisatie, verankerd door de activa die het vorig jaar verwierf bij de overname van VMware.
Dankzij het brede portfolio gecombineerd met zijn chipbusiness, kan het zich richten op het binden van klanten met meerdere producten die allemaal goed samenwerken, waardoor het wordt beschermd tegen concurrentie.
Ondanks de sterke prestaties van het aandeel in de afgelopen jaren, wordt het momenteel verhandeld tegen slechts 27,7 keer de verwachte winst.
Dat is een lichte premie ten opzichte van de gemiddelde waardering van de S&P 500, maar ver onder die van andere AI-chipmakers.

2. Qualcomm

Qualcomm is vooral bekend vanwege het maken van draadloze communicatiechips die je smartphone in staat stellen om verbinding te maken met het 5G-netwerk van je provider.
Hoewel zijn business met een grote tegenwind te maken heeft, omdat een van zijn grootste klanten – Apple – bezig is met het bouwen van zijn eigen modems van de volgende generatie, groeit zijn business met Android-fabrikanten.
Naast de sterke positie die Qualcomm heeft in de meeste connectiviteitschips in smartphones, maakt het ook de kernprocessoren in veel Android-telefoons. Zijn Snapdragon-verwerkingsunit is één van de meest geavanceerde chips voor smartphones, en biedt fabrikanten gemakkelijke integratie met zijn modems.
Daarnaast maakt het chips voor automotive- en Internet of Things-toepassingen, beide groeiende markten met een steeds hogere vraag naar rekenkracht en connectiviteit.
Qualcomm heeft eerder dit jaar een stap gezet naar de pc-markt met zijn AI-CPU's. Hoewel de inspanningen op dit gebied waarschijnlijk op korte termijn geen grote impact op de omzet zullen hebben, kunnen ze uiteindelijk leiden tot een grote diversificatie.
Belangrijk is dat Qualcomm kan profiteren van de beweging om de rekenkracht voor generatieve AI naar apparaten te brengen in plaats van dat al die verwerking in de cloud plaatsvindt.
De aankomende nieuwe AI-functies die Apple in juni onthulde, zijn voornamelijk gericht op deze on-device verwerking. Veel andere bedrijven zullen Apple in dat opzicht willen nabootsen.
Qualcomm benadrukt dat zijn pc-chips AI-toepassingen op apparaten kunnen verwerken zonder een internetverbinding. En AI-toepassingen in auto's en IoT-netwerken moeten ook snel en lokaal kunnen draaien. Die trends zijn gunstig voor de verkoop van Qualcomm's high-end chips.
Qualcomm wordt verhandeld tegen een koers-winstverhouding van slechts 15,5. Dat is ruim onder de multiple van de S&P 500, ondanks het feit dat de sterke vraag van smartphonefabrikanten de omzet en winst van het bedrijf op korte tot middellange termijn zou moeten aandrijven, en AI-pc-chips op lange termijn een groeiverhaal zouden kunnen worden voor het bedrijf.

3. Alphabet

Alphabet bezit 's werelds populairste zoekmachine (Google) en videosite (YouTube).
Ondanks enige regelgevende tegenwind, is het onwaarschijnlijk dat Google's dominantie op de internetzoekmarkt snel zal verdwijnen. Bovendien hebben AI-assistenten zoals ChatGPT geen significante deuk in deze business gemaakt.
In feite integreert Google AI in zoekopdrachten met zijn nieuwste functie, AI Overviews, en ziet het uitstekende betrokkenheid en tevredenheid met de resultaten.
Hoewel AI zijn kernbusiness verandert, stimuleert het ook de groei van Google's cloud computing-eenheid. Google Cloud is het derde grootste openbare cloudplatform en groeit snel.
Het bedrijf investeert zwaar in AI-mogelijkheden met zijn aangepaste chipontwerpen (geholpen door Broadcom) en het uitbreiden van zijn rekenkracht. Dat heeft het geholpen om grote contracten te winnen met grote ontwikkelaars, waaronder Apple, dat zijn grote taalmodel heeft getraind op Google's TPU's in de cloud.
Het management zegt dat zijn generatieve AI-diensten in de eerste zes maanden van 2024 miljarden aan inkomsten hebben gegenereerd en meer dan 2 miljoen ontwikkelaars hebben aangetrokken. Maar er is nog steeds een lange groeikans.
Google profiteert ervan dat het zowel kan investeren in zijn eigen AI-ontwikkeling als het verhuren van cloud computing-capaciteit aan andere ontwikkelaars, waardoor het ervoor zorgt dat het het meeste uit zijn kapitaalinvesteringen kan halen.
Het aandeel wordt momenteel verhandeld tegen een forward P/E-ratio van 21,8. Dat is in lijn met de S&P 500, maar Alphabet verdient misschien een hogere waardering omdat het profiteert van de seculiere groei van digitale advertenties en de enorme groei in AI-clouduitgaven.
Ondertussen gebruikt het zijn enorme kasstroom om aandelen terug te kopen, wat zorgt voor een boost in de winst per aandeel. Daarom zou de winstgroei sterk moeten blijven.