Meta, dat vroeger bekend stond als Facebook, heeft deze maand een indrukwekkende aandelen stijging van 13% gerealiseerd. Dit gebeurde ondanks een sterke toename in kapitaaluitgaven en plannen om nog meer te investeren in kunstmatige intelligentie (AI). Terwijl andere grote technologiebedrijven zoals Alphabet en Microsoft kampen met sceptische investeerders, lukt het Meta om het vertrouwen van beleggers te winnen.
Hogere winsten
Onder leiding van Mark Zuckerberg heeft Meta effectief
aangetoond hoe
AI de efficiëntie van digitale advertenties op platforms zoals Facebook en Instagram verhoogt. Door AI in te zetten voor het beter richten van advertenties en het optimaliseren van content aanbevelingen, heeft het bedrijf de betrokkenheid van gebruikers vergroot. Dit heeft vervolgens geleid tot hogere inkomsten en een hogere winst per aandeel dan analisten hadden verwacht.
Waar andere techgiganten moeite hebben om de toegevoegde waarde van hun AI investeringen duidelijk over te brengen, onderscheidt Meta zich door zowel de korte- als langetermijnvoordelen concreet te benoemen. Deze duidelijke visie heeft ervoor gezorgd dat investeerders Meta’s toenemende uitgaven blijven steunen, wat bij andere bedrijven zoals Alphabet en Microsoft minder het geval is.
Verbeteringen Meta AI
Het bedrijf werkt daarnaast ook aan zijn eigen AI systemen. Zo is de eigen assistent van het bedrijf nu
ondersteund met zeven extra talen, waaronder Frans, Duits en Spaans, en is het beschikbaar in landen zoals Argentinië, Mexico en Kameroen. Hiermee is Meta AI actief in 22 landen.
De uitbreiding gaat gepaard met innovatieve functies zoals "Imagine Me", waarmee gebruikers op basis van prompts unieke afbeeldingen kunnen creëren. Deze creatieve tools zijn ontworpen om de toegankelijkheid en intelligentie van de AI te vergroten. Meta AI is geïntegreerd in populaire apps zoals WhatsApp en Instagram, en breidt binnenkort uit naar Meta Quest en Ray-Ban smart glasses. Met deze vernieuwingen blijft Meta inspelen op de groeiende vraag naar geavanceerde AI-technologieën wereldwijd.